lördag 11 april 2009

New York New York

Ojojoj, nu har det nästan gått en månad sedan jag skrev något, jag borde verkligen skärpa mig!

Det har iallafall hänt en massa, mest roliga saker som tur är. Lille G är ju en ständig källa till glädje, precis som hans mamma alltid har varit och nu är han även lite mer mobil, d v s han hasar sig snabbt fram för att undersöka saker. Nu räcker det inte med att stoppa det i munnen utan han granskar det även intresserat innan han stoppar det i munnen. Världens sötaste är han iallafall.

Annars har jag och min käre äkta hälft firat jämn bröllopsdag och jag fick en fantastisk överraskning av min man, en resa till New York! Resan gick jättebra, vi uppgraderade oss och satt i Ekonomi Extra och plötsligt gjorde det inget att jag hade värk i knäet för här kunde man ju sträcka ut benen fastän personen framför fällde sin stol. Härligt, önskar att man alltid hade haft råd att åka så!

När vi väl hade landat på Newark så skulle vi ta oss in till New York City, inte det lättaste en fredagseftermiddag med världens rusningstrafik en tillfälligt avstängd tunnel och en chaufför som antagligen tyckte att det inte fanns något kvar värt att leva för!

Efter två och en halv timma kunde vi på darriga ben stiga ur vår shuttle och gå in på hotellet. Hotellet var verkligen fint, jättetrevlig personal och när vi checkat in oss gick vi upp på rummet och tog en skön dusch och upptäckte att vi hade fått upp jättehärliga fluffiga morgonrockar på rummet, vilken skön detalj. Sen var vi så trötta så vi skippade mat och bara kröp till kojs och somnade bums! Hotellet hade fritt kaffe som man kunde hämta när man ville och gratis ost- och vinbar mellan 8-9 varje kväll. Det sista testade vi aldrig men kaffet drack jag ett par gånger, koffeinberoende som jag är.

Dagen efter vaknade vi väldigt tidigt med amerikanska mått mätt, vi gick ut i en ganska folktom stad, bara vi och några andra udda individer verkade vara upp så dags, vi undvek dock att gå igenom papperskorgarna så våra vägar möttes aldrig. Flera caféer öppnade under tiden och som vanligt i Usa blev det kaffe och bagel för mig medan H-I som vanligt åt äggfrukost till min inte så uppskattande min.

Sen blev det shopping på bland annat Macy's. Ett besök på New York Public Library där jag fick ett romantiskt halsband av H-I med citat ur balkongscenen från Shakespeares Romeo och Julia.

Ska dock påpeka att jag sa att jag gillade det till honom och jag tror personligen inte att H-I hade köpt det spontant, han brukar inte vara den romantiska typen, något jag nog är ganska glad över över trots allt! Däremot är han väldigt väldigt snäll.

Sen blev det besök på NBA store med allt inom basketsporten, den var ganska häftig. Pizza på en italiensk pizzeria, lite kaffe och sen var vi ganska slut.

Nästa dag var vi ute och gick ganska mycket, bl a var vi uppe vid Flatiron Building, som är ganska unik, var och kollade lite på Madison Square Garden så vi inte hade missat något roligt uppträde under tiden vi skulle vara där.

Vidare så blev det bio, Watchmen på en jättestor biograf, där fanns 12 eller 13 olika salonger och vår film gick på fjärde våningen. Filmen var sådär men det var kul att se den och jag hade tänkt göra det i vilket fall som helst. På vägen till USA hade jag kollat på Quantum of Solace som jag inte tyckte var bra och Australia som jag tyckte väldigt mycket om. Som tur var hade vi individuella bioskärmar på flyget och ganska många filmer att välja på.

Efter filmen gick vi på Borders, en bokhandel där jag köpte en hel del roliga böcker och soundtracket till Watchmen, soundtracket var väldigt bra tyckte jag, sen blev det en Pete Seeger Best of och James Morrisons nya där han sjunger duet men Nelly Furtado.

Man fick verkligen sitt lystmäte på Twilight tillfredsställt, där fanns alla böckerna i olika upplagor, t-shirts av alla huvudpersonerna, ja kanske inte alla, men en hel del, dvdn hade släppts och man kunde köpa boken om "the making of" och skrivhäften och, ja allt möjligt.

En av dagarna käkade vi lunch i Empire State Building och våra eftermiddagsfikor innehöll oftast någon god kaka. En dag åt jag samma underbara Cherry Pie på Andrews som jag åt förra gången. H-I åt New York Cheesecake. Sista dagen fikade vi på ett nytt ställe och jag åt en choclate cannoli medan H-I åt ett otroligt fint körsbärswienerbröd på Carousel. Frikosten intog vi på lite olika ställen bl a American Bread Factory, Carousel, Andrews och naturligtvis på Starbucks som hade det bästa kaffet, Där köpte vi kaffe flera gånger.

En kväll köpte vi biljetter till Phantom of the Opera, och, himmel vad den var bra! Det var faktiskt en av de bästa musikaler jag har sett. Biljetterna var svindyra iofs men det var det faktiskt väl värt! Fantomen sjöng så håren på armarna nästan reste sig, ojoj vad den var bra! När vi kom ut tog vi taxi till hotellet och åkte med en trevlig indier som ursäktade sig med att han hade precis ätit middag i bilen och det var därför den luktade väldigt starkt av curry!

Samma dag hade vi tidigare gått upp till Central Park och varit vid Rockefeller Center för andra gången på två dagar och sen gick vi till Dylans Candy Bar och köpte mitt favoritgodis, äkta Jellybeans! Det blir inte sämre av att trapporna är genomskinliga med "godisbitar" ingjutna och texten Stairway To Candy Heaven! Kan det bli bättre? Led Zeppelin och jellybeans i ett? Ja det skulle i såfall vara Jimmy Page och Jellybeans ihop på något antagligen perverterat sätt?? Bäst jag slutar med dessa funderingarna...

Ja, vi hann med ganska mycket på den veckan vi var där tycker jag, vi var även på en sightseeingtur på the Hudson River med båt och vi var nästan ända ute vid frihetsgudinnan och det var faktiskt ganska häftigt! Vädret hade varit ungefär som här hemma i skåne, när vi åkte på flodturen så var det en väldigt varm och solig dag vilket var tur eftersom det var svinkallt ute på floden och vi hade motvind. Då åkte både mössa och vantar på! Jag gillar att titta på broar och både Brooklynbron och flera andra var mäkta imponerande.

Sen ägnade vi som sagt lite tid åt shopping bl a i en annan bokhandel, Barnes and Noble som också var fin. Ett snabbt besök på New York Hard Rock Café ingick också. Vi hade tänkt käka middag på Aquavit men det blev aldrig av utan på vår bröllopsdag åt vi middag på Red Lobster mitt på Times Square, som faktiskt är lite av en favoritplats, där är alltid fullt med folk och man känner sig verkligen levande där på något sätt.

Jag slog till med en Berry Mango Daiquiri som var en jättegod drink och jag åt en god sallad med helt nybakade majsbröd som bara smalt i munnen. H-I åt Ceasars sallad. Till huvudrätt åt H-I Rock Island Stuffed Tilapia, och jag åt Cape Cod Lobster and Salmon, allt var otroligt gott men trots det orkade vi inte äta upp. Vi rullade så småningom tillbaka till hotellet.

Sista dagen spurtade vi upp till NBA store och köpte en fin liten basketboll till G, det verkade som han gillade den för han satte genast igång med att bita på den. Sen handlade vi ju såklart lite presenter och lite godis till J, G och O.

Resten av tiden ägnade vi bara åt att flanera runt, titta, fika och bara slappna av och njuta i det fina vårvädret.

Alldeles för tidigt tyckte jag var vi tvugna att bege oss hem till Sverige igen, en inte lika vild tur med taxi denna gången med en ryss som hade varit i Sverige och gillade ishockey, ut till flygplatsen, några timmars väntan där och sen planet hem, även denna tur med Economy Extra, inte lika fin mat som på vägen dit men det kvittar, benen hade gott om plats och jag såg Bolt och Maria Larssons eviga ögonblick, den första sådär rolig och den sista mycket bra. Eftersom jag aldrig sover på flygresor så var det filmerna och lite läsa som gällde och ganska snart landade vi på Kastrup och sen blev det öresundståget hem. På stationen möttes vi av J,O och G och sen tog det inte lång stund förrän vi var hemma. Efter lite fika med kidsen åkte de hem igen.

Jag började packa upp och tvätta och H-I, galningen, gick direkt till jobbet. Framåt eftermiddagen var jag tvungen att sova i en timma men sen tvingade jag upp mig själv för att kunna komma rätt i tiden. På fredagen började jag få ont i halsen men eftersom jag jobbade kväll var det inte så farligt. På lördagen jobbade jag hela dagen och på kvällen var jag på en jättetrevlig födelsedagsfest och kom hem vid ettiden på natten . På söndagen hade jag lite feber och mycket ont i halsen och var tyvärr tvungen att vara hemma på måndagen och tisdagen. Halsen kändes som taggtråd och örat värkte. På tisdagskvällen var jag tack och lov feberfri och på onsdagen kunde jag jobba som vanligt igen. På torsdagen var det utvecklings- och lönesamtal och sen bara några timmars jobb innan vi stängde och jag kunde gå hem och fira påsk. Lite halsont sitter kvar och den känns inte helt frisk men jag har åtminstone inte feber.

Tyvärr hade J, O och G åkt iväg till gotland för att fira påsk men de har haft trevligt och vi har tagit det relativt lugnt. Vi städade hela huset i torsdagskvällen intill sena natten men nu är här rent och fint. Idag har vi varit i Ängelholm och i morgon blir det Kristianstad.

Nu sitter vi och slökollar Star Trek, vilka nördar vi kan vara ibland!! Godnatt och Glad påsk!

1 kommentar:

Hem och Lycka sa...

Tack snälla för grattishälsningen, jättegulligt av dig!

kram