fredag 9 oktober 2009

Höst igen

Nu har det gått en och en halv månad sedan jag skrev något senast och idag får jag passa på eftersom jag ändå är husvakt/hantverksvakt. Källaren ska äntligen få vägggar igen och golvet kom på plats i förra veckan. Nu återstår det ganska mycket målning och sen är källaren klar igen.

Men nu återstår hela köket och jag vill helst ha ett fungerande sådant i god tid innan jul!!
Inte bara det men det är svårt för lille G att springa runt här när vi har glas och knivar och allt möjligt utspritt över hela huset. Och lille G längtar man ju efter hela tiden och hans mamma och pappa också såklart!

Mitt kök kommer iaf i sinom tid att bli vitt, svart och, ja det är det stora bekymret, jag har inte hittat någon färg till väggarna än. Har tittat på massor men det är så svårt, för mörkt krymper det redan ganska lilla köket och vitt är jag rädd att det blir för många nyanser av. Vad jag vill ha är en färg somgår att ha fina sommarfärger i dukar och gardiner till och som man kan ha lite mustigare färger till hösten och rött och grönt till jul. Alltså vill jag ha tapeter som jag kan kombinera ganska fritt med. Jaja, det löser sig väl till slut bara hantverkarna får tid att komma innan jul/svininfluensan slår till!

På jobbet har det varit en ganska tråkig höst, inget direkt kul utom bokmässan, men den var å andra sidan väldigt kul. Var på seminarie med Javier Marias, Karolina Ramqvist, Robert Godddard och Isabel Allende. Den sistnämnda verkade ha lockat halva Göteborg eftersom det var smockfullt på hennes seminarie, har aldrig sett en så välfyllld lokal på bokmässan tidigare.

Sen såg jag tv:s intervju med Helle Helle som vann P O Enqvistpriset i år. Horace Engdahl höll ett ganska kul framförande i en monter där jag även kollade lite på Magnus Nordin och Mårten Sandén.

Köpte lite böcker och fick dem signerade av Monika Ahlberg, Robbert Goddard, Isabel Allende och Kristina Digman. Lite kul var det att Martina Haag stod och tog betalt i kassan hos Piratbolaget när jag köpte Monika Ahlbergs nya julbok. Även andra författare verkade ta ett pass i kassan där, kul grej!


Någaot annat som faktiskt ska bli kul är att i kväll rullar Club Ylva igång, ett projekt för att få ungdomar till biblioteket. Jag ska jobba mellan kl 18-23.30 och det ska bli riktigt kul. Det är väl det jobbmässigt roligast, annars känns det inte som om vi är ett team längre, konstigt för jag trodde att ju längre man jobbade tillsammans ju bättre skulle det bli, ja det har väl blivit så med vissa men andra har det snarare blivit tvärtom. En del är så upptagna av att bli vän med andra kollegor att man helt verkar ha glömt bort att vi är/var vänner medan som tur är en del kollegor är lika vänliga och trevliga som vanligt. Men en del borde nog tänka över sitt agerande. Jag funderar iaf ganska myckert på det just nu och även på mitt eget agerande.

Lite roliga saker har dock hänt i höst men det ska jag kanske skriva om en annan gång.
Imorgon ska jag ge mig på spisjakt, får se om det blir någon ny spis och ev diskmaskin.

Inga kommentarer: