måndag 14 september 2009

Migrän och mera.

Ja då har man varit tillbaka på jobbet i en månad, en månad som tyvärr har gått i migränens tecken. Känns som om jag har varit borta mer än på jobbet och det känns väldigt jobbigt. När man är sjuk såhär med huvudvärk kan jag ju tyvärr inte läsa utan man måste ägna sig åt att tänka själv.

Har börjat tänka över livet en del, vad man ska prioritera och vad som känns viktigt osv. Låter lite löjligt men jag är trött på "vänner" som egentligen inte är vänner utan bara egoistiska.

Behöver jag dem när jag har genomskådat dem? Överkritiska vänner som klagar och slår ner på allt, aldrig någon uppmuntran what so ever, ska jag verkligen tillåta dem att slå ner på mitt humör eller ska jag skita i dem och ägna mig åt mina verkliga vänner? Är verkligen deras sätt att vara eller göra saker på det enda rätta? Jag önskar verkligen att de en enda gång skulle kunna se saker och ting ur någon annans perspektiv och inte vara så jäkla självgoda, jag vet ju att jag är långt ifrån perfekt men jag skulle aldrig springa och påpeka andras fel i ett.

Egentligen är jag ganska tillåtande men när det går ut över både jobb och fritid då är det nog dags att sätta ner foten och låta dem bevisa om de verkligen är vänner eller ej. Det lär väl visa sig så småningom för nu är det verkligen dags att låta dem ta initiativet och visa om vänskapen ska fortsätta eller om de ska fortsätta att leva i sin lilla bubbla där det enda som räknas är de och deras intresse/sätt att se på saker/sätt att vara.

Nu ska jag börja tänka inför vår planerade ombyggnad i källaren och så småningom i köket, skulle bli glad om det var färdigt till jul men det verkar bli svårt att få ihop det. Jag som annars verkligen ser fram emot julen i år. I år ska J, O och Lille G fira jul tilsammans med oss och O's föräldrar och bror här hos oss och jag ser verkligen sjukt mycket fram emot det!!

Jag har börjat så smått att skriva listor, köpa julklappsband när jag ser snygga sådana och lite annat allmänt planerande som jag vill ha gjort i tid i år. Ska försöka köpa julklappar så tidigt det bara är möjligt, jag har ju ingen aning om hur jag kommer att jobba i jul eftersom det är alldeles för tidigt att veta hur julsemestrarna kommer att ligga i år.


Har inte planerat maten och godiset än men det kommer att komma på en lista här så småningom. Nu ska jag gå och vila mitt migräntrötta huvud så godnatt!

2 kommentarer:

Honey Suckle & Poppy Odeniska sa...

The Spirit! Och för att citera Grynet: "Ta ingen skit"!!

carina sa...

Men hallå hallå, inte visste jag att du hade en blogg. Tack för det. Här ska jag gå in och läsa ibland.
Kram