lördag 27 september 2008

Bokmässan

Jaha, då var årets bokmässa avklarad, hade gärna varit där ytterligare en dag eftersom jag hade den stora turen att ha ett seminariekort för fredagen. Morgonen började tidigt med bussresa i 3½ timmar med ett kort fikavbrott på vägen. Sen strömmade en busslast förväntansfulla biblioteksanställda in på mässan.

Väl där stack jag och hämtade min "mässkasse" som i är var röd och grann och innehöll, block, penna, vattenflaska, äpple och choklad, en helt rätt blandning!

Sen var det efter en kort runda på övervåningen dags för det första seminariet med Helena Henschen som har kommit ut med en ny bok om sin farmor, Hon älskade, som jag köpte. Seminariet var trevligt och intressant.Efter det var det dags för mässans höjdpunkt för mig vill säga, seminariet med Hanif Kureishi. Han var ganska rolig och hade en viss självdistans. Kanske är det jag som inte riktigt förstod honom rätt men det verkade inte som om han hade särskilt mycket till övers för Tony Blair, han sa också en kommentar om Barack Obama som gjorde mig ganska fundersam, han verkade inte gilla honom heller. Men det var skoj att äntligen att ha sett honom. Köpte boken Något att säga dig.

Sen träffade jag en kompis som jag gick runt lite med innan det var dags att gå på nästa seminarie, Les Murray, en australiensisk författare och poet. Tyvärr missade jag att få boken Den svarta hunden signerad men det var en intressant upplevelse att ha sett honom.

Träffade två kompisar som jag pratade lite med och köpte några kakböcker sen var det inte tid till mycket annat, hann dock lyssna lite Göran Hägg som pratade om Mussolini, Jonas Hassen Khemiri som pratade lite om livet i allmänhet och som vanligt såg man en massa kändisar.


Jo, pratade lite med Kinna Jonsson som har Kinnas blogg - mormors mat. Köpte även hennes och hennes mammas bok, I mormors berså, hon var jättetrevlig att prata med, tack till H som lånade mig pengar så jag kunde köpa boken eftersom man inte kunde betala med kort just där. Jag lovar att H ska få smaka mitt något som jag kommer att baka ur boken.

Sen var det bussen hem i tre timmar och då var jag ganska mör, piggades upp lite av ett mms med en vääldigt söt liten gosse, tack J, det var precis vad jag behövde nu när ni har övergett oss för rosornas ö! Saknar er redan!!! Tyvärr började migränen kryp på mig redan på vägen hem och idag steg jag upp kl 20.00 efter att ha varit ganska dålig i migrän hela dagen, känner mig fortfarande inte bra men bättre.

1 kommentar:

Kinna sa...

Jätteroligt att träffa dig och tack för att du kom förbi och köpte vår bok. Jag blir så glad!