söndag 28 december 2008

Dagarna innan jul.

Måndagen och tisdagen började med ett mönster som vi sedan följde de flesta dagarna. Frukost vid tiotiden tillsammans. Sedan gjorde vi upp planerna för dagen lite löst.

Första dagen åkte A och O och storhandlade, vi andra, fastlänningar gick på stan och gjorde de sista julinköpen, Det var jätteroligt att gå omkring i Visby och kolla på allt fint som finns där. Sen åt H-I, J, O och jag lunch tillsammans, varma baguetter från Ett rum för resande. G sov i sin lånade vagn. Sedan delade vi oss igen i olika konstellationer och på kvällen var vi bjudna till F.


Lagom till vi skulle gå dit började det blåsa som tusan så de flesta tog bilen dit utom A och S som trotsade vädrets makter. Hos F blev vi bjudna på glögg och pepparkakor och sedan en jättegod potatis, purjolökssoppa med ett väldigt gott grekiskt bröd till. Hade en trevlig kväll och sedan åkte vi tillbaka och gick och la oss ganska snart.

Lillejulafton började på samma sätt, först frukost och sedan planering för vad vi skulle göra. H-I och jag gick en runda på stan, och senare på dagen hämtade vi ut en del julklappar, som vi gick ut med i affären när den var stängd och slog in, det var jättemysigt. H-I och jag gjorde en stor potatisgratäng som vi skulle ha på julen. Efter det blev det middag inne i stora huset och sedan lite tv tittande. Sen var det åter dags att gå till sängs, mätta och belåtna. Alla såg nog fram mot julafton.

Inga kommentarer: