måndag 10 augusti 2009

Länge sedan sist.

Midsommaren blev bättre än vad jag hade kunnat tro, helt överraskande kom vår kära dotter med familj hem. Deras bästa kompisar hade precis fått barn och längtan efter dem och deras lilla bebis blev för stor så midsommarafton firades med dem. Men när det regnar på prästen, så droppar det på klockaren, dvs, det betydde att vi också fick träffa J, O och lille G.

Ett snabbt möte på midsommarafton och ett lite längre nästa dag med en liten midsommarbuffé. Och, oj, vad det hade hänt mycket på dessa tre veckor som vi inte hade sett G. Lite blyg i början men efter ett tag var han sitt vanligt glada G som charmade alla!

Midsommarafton bjöd på ytterligare en överraskning, ett kombinerat regn och hageloväder som jag inte har sett på ett bra tag. Sprang ut och tog några kort. vår ena stupränna täpptes igen av de jättestora haglen och utanför det andrablev dt en ca två decimeter hög hagelhög, riktigt häftigt! Mindre kul var att det slog isönder bladen på många blommor. Lite tråkigt!

I början av juli fick vi dock ett ännu otrevigare väder för vår del, det kom väldigt lokalt mycket stora mängder regn här, upp mot 60 mm på en timma och vår källare översvämmades.

Vi bar bort det vi kunde på natten men trots det blev golven i två rum förstörda, och naturligtvis en massa annat, bl a fyra bokhyllor, en massa av J's fina barnböcker från mormor och morfar som tyvärr inte finns hos oss längre, heltäckningsmatta , några väggar som man fick riva upp, och en massa annat. På morgonen efter kom försäkringsbolaget ut direkt och kollade och satte in värmefläktar. Så vi var iaf inte rädda för att frysa denna sommar kan jag säga. Dagen efter kom en kompis och hjälpte till med att flytta hyllor och tunga saker som jag inte orkade lyfta. Väldigt väldigt snällt!

Jag fick dessutom slänga mina samlade årgångar av Allt om mat ändå från 1982 och framåt, kändes väldigt trist! Men även om föörsäkringen täcker en hel del så är det en självrisk på 10 000 och en massa andra kostnader som tillkommer, fy och blä. Vår sedan längre välbehövliga köksrenovering får nu skjutas på en obestämd framtid. Så j.... tråkigt, jag hade verkligen sett fram emot det jättemycket för köket är väldigt slitet,

Sen har det varit tre veckors jobb till, massor av folk på jobbet och mycket att göra eftersom semestrarna hade börjat vid det laget. Men roligt med lite fart och fläkt! Efter dessa tre veckor blev det en veckas semester. Välbehövlig!

En bild på vårt midsommarhagel.

Inga kommentarer: